donderdag 28 maart 2013

Het (voor)laatste avondmaal

Vandaag is het witte donderdag en Jezus moet wederom zijn Laatste Avondmaal benuttigen. Het is ook bijna het laatste avondmaal van de 40 dagen zonder vlees en het is ook het voorlaatste avondmaal van de Peruviaanse Pas de deuxer. Bij deze proberen we er hier weer iets lekkers op te schrijven zodat iedereen voldaan de tafel kan verlaten.
Lang hebben we gezocht naar een alternatief voor pasta, maar omdat het toch het Laatste of bijna Laatste avondmaal is, toch nog eens een pastagerecht.

Cannelloni gevuld met broccolipuree met een bechamelsaus met groene asperges en champignons

Ingrediƫnten
-1 halve broccoli
-1 bakje champignons (250gr)
-1 halve bussel groene asperges
-12 cannelloni
-30 gr boter
-30 gr bloem
-300 ml melk (of helft melk, helft groentenbouillon)
-geraspte kaas
-peper en zout
-nootmuskaat

Bereiding
-Kook de broccoli zoals in het recept van de lasagne met broccolipuree
-Schil de groene asperges (hoeft niet maar dan ben je zeker dat ze niet taai zijn)
-Maak de champignons proper en snij ze in schijfjes
-Doe de asperges en de champignons samen in een pan met wat water en laat ze garen. Wanneer ze gaar zijn, vang je het kookvocht op in een maatbeker. Dat kunnen we gebruiken om de becamelsaus klaar te maken.
-Maak de bechamelsaus
-Wanneer alle voorbereiding gedaan zijn, neem je de cannelloni en vul ze op met de broccolipuree. Je schikt ze in een ovenschotel.
Daarover leg je de asperges en de champignons. Daarna overgiet je het met de bechamelsaus.
-Werk af met geraspte kaas

Tip: broccolipuree kan ook worden vervangen door spinazie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten