vrijdag 22 maart 2013

Frittata

Vandaag nog een gerechtje om de week mee af te sluiten:
Frittata met broccoli en geroosterde paprika en cheddar.

Ingrediënten
-1 halve broccoli
-1 rode paprika
-1 ui
-1 teen look
-2 plakjes cheddar
-5 eieren
-peper en zout

Bereiding
-Snij de broccoli in roosjes en stoof aan met de ajuin tot de groente gaar is. Pers de teen look uit en voeg toe.
-Snij de paprika in 2, haal de zaadlijsten eruit. Druppel wat olijfolie op de 2 delen en doe er wat peper en zout op. Leg de 2 delen paprika op een rooster in de oven op 180°. Laat een half uur roosteren. Draai de paprika na een kwartiertje om.
-Wanneer de schil van de paprika zwart begint te worden, haal je de paprika eruit en steek hem in een propere plastiek zak. Knoop goed dicht en wacht een kwartiertje. Haal de paprika eruit en je zal zien dat het vel er nu heel makkelijk af gaat. Snij de paprika in reepjes.
-Neem een ovenschotel en schik de broccoliroosjes, de ui en de reepjes paprika over de bodem.
-Klop de eieren los en kruid ze wat met peper en zout. Giet het eierbeslag over de groenten.
-Snij de cheddar in stukjes en verdeel het over het eiergerecht.
-Steek het 20 à 25 minuten in een oven op 180° en klaar is kees.
-Serveer met brood en een slaatje.

TIP: broccoli kan ook vervangen worden door spinazie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten