woensdag 27 maart 2013

Receptenidee

Dit recept is voor alle duidelijk nog niet klaargemaakt. En ja, dat is wel een beetje raar want hoe kunnen we dan weten dat het lekker is of eerder lekker zal zijn? Awel, Pas de deux weet het niet maar vindt wel dat alle ingrediënten goed samen gaan en dus kan het, volgens ons, niet mislukken.
Zie hier het recept voor vegetarische parmentier met spinazie.

Het is simpel want het recept voor vegetarische parmentier staat op de website van Dagelijkse kost. Dus je volgt gewoon de stappen van Jeroen Meus voor dit gerecht zonder het in een ovenschotel te schikken.

Daarbij voegen we een laag spinazie toe. Ik denk dat je voor 4 personen met 1/2 kilo verse spinazie toe zal komen want het is maar voor één laagje. En voor wie zich er gemakkelijk van af wilt maken, koop een pakje uit de diepvries.

Als je verse spinazie gebruikt, stoof je dat best wat aan met een teentje look in een pan met olijfolie. Je kruidt goed met peper, noodmuskaat en eventueel zout. Je roert geregeld de blaadjes om zodat alle blaadjes even snel garen.
Wanneer de blaadjes beginnen te verschrompelen en er wat extra vocht in de pan komt, is de spinazie klaar.

Dan neem je een ovenschotel en je doet voor de eerste laag de tomaten-groentensaus, dan schik je er de spinazie op en dan pas de puree. Je kan ook van de puree spinaziepuree maken. Dan heb je maar 2 lagen nodig.
De pecorino-kaas kan je vervangen door gruyèrekaas of cheddar.

Zoals eerder vermeld kan dit gerecht mee- of tegenvallen. Pas de deux hoopt vooral op het tweede. Wie tips heeft om dit gerecht te modificeren, kan altijd contact opnemen met ons :-)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten