vrijdag 15 maart 2013

40 dagen zonder vlees

Wie wordt ook een beetje misselijk als hij of zij de gerechten bekijkt die De Standaard Online post in het kader van 40 dagen zonder vlees? 
Elke dag scrollen we eens over het gerecht en telkens als we die ingrediënten zien, denken we 'Eikes', wat wil zeggen: niet lekker volgens ons. 
We denken dat de niet-vegetariër zo nooit veggie zal willen koken en daarom willen we ons moeien in de strijd en dus hier af en toe wat lekkere vegetarische tips geven zodat onze naaste medemens niet denkt dat vegatariërs geen smaak hebben. We zullen het ook simpel houden gezien ik, Melanie, in een ander continent leef en kook waar je heel veel ingrediënten niet hebt, of veel te duur zijn. Doe maar normaal, he, dat is al vreemd genoeg, niet waar?

Dus onze eerste tip: kijk op de blog Biodejaneiro en neem er een paar lekker gerechten uit om uit te proberen. Onze voorkeur gaat naar de makkelijk te bereiden groentenburgers die erg worden gesmaakt. Vervang daarbij de linzen door zwarte bonen, Pas de Deux lust niet graag linzen. De cheddar hoef je ook niet in het beslag te doen. 
Die groentenburgers kan je dan serveren op een hamburgerbroodje met een salade en frietjes. De cheddar kan je wel tussen je broodje leggen en zo ontstaan er zowaar cheeseburgers. Zo simpel en ergggg lekker.

Groentenburgers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten