zaterdag 16 februari 2013

Pie-O-My

Hier is het dan: een bijdrage aan het grote internetreceptenkookboek, een recept voor bananen-kokos-nutella-kruimeltaart.

Na lang twijfelen had ik zin om eens bananenconfituur te maken. En omdat er hier nog wat geraspte kokos stond, kapte ik het in de pan met de bananen en de suiker. Hupla, mijn bananankokosconfituur was geboren. Helaas, s'morgens op de boterham vond ik die kokos net wat te exotisch smaken in de mond. Dus besloot ik er een taart mee te maken.
Ik bereidde alvast het kruimeldeeg. Maar omdat ik de bananankokosconfituur niet met veel kon combineren, vroeg ik raad aan mijn tafelgenoot: 'Wat past er bij bananen?' 'Chocola'. Maar chocolade verwerken bij confituur leek me net iets te suf.
Dus besloot ik er een nachtje over te slapen. Volgende ochtend kon ik me verwachten aan een openbaring: nutella is ook een beetje chocola, niet waar?
Het internet wenkte me en liet me verschillende recepten met nutella kennen. Hierdoor kon ik eindelijk aan mijn taart beginnen. Wat een huisvrouw lijden moet vooraleer ze een lekker taartje bakken kan.

Hier volgt dus het recept (gezien ik geen weegschaal heb, zal ik het in cups weergeven):

Eerst de voorbereidingen:

Bananankokosconfituur:

-3 bananen
-1 cup suiker
-3/4 cup kokos
-sap van een halve sinaasappel

Alles in een pot en laten inkoken tot als het een juiste dikte heeft bereikt. Meer info vind je op andere website die zich meer specialiseren in confituurmakerij.

Kruimeldeeg:

-1 cup zelfrijzende bloem (het kan zijn dat het eigenlijk met gewone bloem moet, maar bij mij werkt het prima zo)
-2/4 cup suiker
-80 à 90 gr boter (ja, hier is het toch in gram, aangezien boter makkelijker te meten is door het in tweeën te snijden)
-1 ei
-Een lepel ijskoud water

Bloem zeven in kom, daar suiker, ei en boter aan toevoegen en mengen tot je een homogene massa verkrijgt. Minstens 30 minuten in frigo laten liggen.
Het deeg uit de frigo halen, en op een met bloem bestreken oppervlak uitrollen. Dan als het ongeveer overal 1 cm dik is, kan je het bestrooien met wat bloem, oprollen zoals bereid kruimeldeeg uit de supermarkt, en terug uitrollen in de met boter en bloem bestreken bakvorm. Dat is best een handige truc want anders is er een kans dat je deeg de bakvorm niet bereikt.

Nutella crumble 
-20 gr boter
-1/3 cup nutella (of tot als je vindt dat het voldoende is, ik heb wat gegokt)
-2/4 cup bloem
-50 gr gehakte pecannoten
-1 el kokos

Alles in een kom en mengen met de vingertoppen tot als het kruimelig begint te worden.

Dan taart maken en bakken:

Het kruimeldeeg ligt in de ingevette bakvorm. Daarop smeer je een laag nutella, niet te dik maar ook niet te weinig. Daarover spreid je een hele pot bananenkokosconfituur. En om af te werken, verdeel je de nutella crumble over het geheel. De taart mag 20 à 30 minuten in de over op 180°, liefst voorverwarmd. Wel af en toe checken want mijn taart is gebakken in een gasoven die niet altijd even betrouwbaar is.

Tadaa, de bananen-kokos-nutella-kruimeltaart is klaar voor consumptie:



Het recept kan hier en daar nog wat finetuning gebruiken maar hopelijk kan dit recept wat inspiratie brengen in de keuken.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten